Over Mette

Op 22 september 1966 werd Mette Hageman geboren in Dieren, gemeente Rheden. Ze is de dochter van Mariette Vigeleyn Nikijuluw, oud-hockey-international, en Prof. Dr. Hendrik-Jan Hageman D.Sc.

Op 12-jarige leeftijd werd Mette geïntroduceerd tot de golfsport (Rosendaelsche Golf Club). Het begin stond voornamelijk in het teken van familie golf. We gingen samen golfen, als familie. Al gauw bleek dat Mette over het benodigde talent beschikte om de nationale top te kunnen bereiken. Ze werd opgenomen in de selectietrainingen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Van 1986 tot 1991 heeft Mette als Amateur 9 nationale, 4 internationale en 4 zogenoemde College titels gehaald. Maar de mooiste prestaties als amateur vindt Mette nog steeds haar Zilveren Medaille op de Europese Individuele Kampioenschappen 1991, haar 6de plaats individueel tijdens de Wereldkampioenschappen voor Landenteams 1990, en de teamprestatie tijdens het WK van 1988 (8ste).

Tijdens haar studie in Amerika zette ze zich in als ‘Student Athlete against Drugs in the Speakers Bureau’ en was zij captain van het U. of AZ Dames Golf Team van 1989-1991. Nadat ze haar universitaire opleiding op de ‘University of Arizona’ had afgerond in Duitse taal en letterkunde volgde per 1 januari 1992 de logische overgang tot spelend golf professional.

Mette heeft tijdens de jaren op de Ladies European Tour goede resultaten behaald en kwam zij tot 15 top 10 finishes (1992-2005). Inmiddels heeft Mette ook onder de professionals in Nederland 14 nationale titels weten te veroveren. Daarnaast heeft ze van 1998 tot en met 2004 in het Bestuur van de Ladies European Tour gediend in eerste instantie als Voorzitter van de Spelersraad, een periode van een jaar als Interim Voorzitter van de Ladies European Tour, en de laatste 3 jaar als Voorzitter van de Ladies European Tour en Ladies European Tour Enterprises.

Naar aanleiding van haar golfervaringen en haar passie voor golf heeft Mette de opleiding tot PGA gekwalificeerd teaching professional gevolgd en afgerond bij “the British PGA” vervolgens heeft ze de opleiding TopCoach5 van het NOC*NSF gedaan (2009 – 2012), een multidisciplinair sport coach opleiding, om zich verder te verdiepen in sports-coaching. Op 25 februari 2013 is deze opleiding officieel afgerond aan de Hanze Hogeschool, Instituut voor Sport Studies in Groningen. Mette is aast PGA Holland A1 (KSS – 5) teaching professional ook Multidisciplinair Coach (KSS -5). Voor verdere informatie verwijs ik graag naar het kopje C.V.

Hageman_62_raw, Evian Masters 2000