Tips van de 50 beste pro’s van Nederland
De nieuwe Golf Weekly is nu online te lezen en ligt donderdag op de Nederlandse golfbanen. In nummer 2-2013 lees je wie de beste teaching pro’s van Nederland zijn. De pro’s geven een korte tip waarmee je je spel kan verbeteren.

Mette Hageman
Freelance/Unattached
Contact: mette@mettehageman.nl

Specialisme: Holistische Coach-trajecten van de beginner, fysiek beperkte golfer, bedrijfssport tot de topgolfer

Mijn tip: Tijdens het spelen van 18 holes maken we gebruik van een golfbeweging in concentratie. We kunnen niet van hole 1 tot en met hole 18 geconcentreerd bezig zijn, tegen de tijd dat u op hole 8 bent heeft u alle energie verspeelt.
Waar is de aandacht van u als golfer tijdens de ronde (tussen de slagen door) en tijdens de slagen? Tussen de slagen door is de concentratie weg van het golfspel, je moet wel naar je bal lopen, maar je blijft in het nu. De slag die je gedaan hebt, ligt immers achter je, is alweer verleden tijd en zou je losgelaten moeten hebben. Je kan ook niet in je gedachten in de toekomst kijken, dan gaat het meestal mis. De aandacht komt weer op het golfspel als je in de voorbereidende fase komt van je volgende slag, de informatie van afstand, wind, stokkeuze, etc. (Denk Zone), je bent bezig met “the task at hand” (intentie). Na de gemaakte slag kunt u zich ontspannen en misschien genieten van de flora & fauna van de golfbaan. Mentaal maak je qua aandacht een echte golfbeweging. Probeer eens bewust hier mee bezig te zijn. Zonder dat u aan u techniek sleutelt zult u uw spel plezier kunnen verhogen.
Hoe beter u dit beheerst hoe meer u zich bevindt in aandachtcirkels 1 en 2 van onderstaande illustratie (aandachtcirkels van Ebenspächer) gedurende de ronde.
Eberspächer aandachtscirkels