Op Zondag 6 juni – Golf & Businessclub de Scherpenbergh is er een introductie dag / masterclass Getraind Zelfvertrouwen van Iron Shirt of Golf.

INTRODUCTIEDAG

Getraind Zelfvertrouwen

Leren golfen kan soms voelen alsof je, zonder voorbeeld, een legpuzzel aan het maken bent.

Je probeert eens dit, dan weer dat – om er uiteindelijk achter te komen dat er puzzelstukjes aan de golfpuzzel ontbreken.

Het logische gevolg van deze ontbrekende puzzelstukjes:

  • dat het de ene keer goed gaat en de andere keer niet, zonder dat je snapt waarom of hoe je dat kunt beïnvloeden
  • dat je maar langzaam vooruit gaat, hoeveel tijd je ook aan golf besteedt
  • dat je vroeg of laat blijft steken op een bepaald niveau, wat je ook probeert

Tijdens de Iron Shirt Introductiedag van zondag 6 juni reiken we je vijf belangrijke stukken van de golfpuzzel aan die in de traditionele golfles doorgaans ontbreken. Het zijn vijf missing links tussen jou en relaxter, leuker, succesvoller golf. Welk(e) puzzelstukje(s) mis jij?

Wat je leert:

De vijf ‘missing links’ zijn stuk voor stuk fundamentals (met nadruk géén tips & tricks!) en hebben zowel betrekking op het technische als op het mentale aspect van golf:

Missing Link 1: Growth Fundamentals. Deze twee trainingsprincipes gaan over waaraan en hoe je je golftijd het beste kunt besteden en zijn de sleutel tot een leven lang steeds beter golf.

Missing Link 2: Swing Fundamentals. Fundamenteel voor elke swing is niet zozeer de buitenkant – hoe de swing eruit ziet – maar de binnenkant ervan – de structuur. Een goede swing ontleent zijn structuur niet aan de spieren (die zijn juist zo veel mogelijk ontspannen!), maar aan de pezen en het skelet. Als die botten en pezen zich in bepaalde posities bevinden, vormen ze wat we skeletstructuren noemen. De swing van elke topgolfer is opgebouwd uit een aantal van deze skeletstructuren. Deze skeletstructuren noemen wij Swing Fundamentals. Tijdens de introductiedag leer je één van in totaal zes Swing Fundamentals die je swing aanzienlijk stabieler zal maken.

Missing Link 3: True Practice Fundamentals. Maak je swing change simpeler en je nieuwe swing sneller herhaalbaar. Niet door vaker te oefenen, maar door veel effectiever te trainen. Dit aan de hand van grensverleggende True Practice Fundamentals. Met deze tijdloze trainingsprincipes weet je zeker dat je je tijd op de driving range en de golfbaan goed benut (in plaats van ‘maar wat te doen’) en hoef je (eindelijk!) niet meer terug te vallen in je oude beweging. Tijdens de introductiedag gaan we in de praktijk aan de slag met 1 van in totaal 9 van deze fundamentals.

Missing Link 4: Inner Fundamentals. ‘Golf is a game that is played on a five-inch course: the distance between your ears.’ Zeker als je al langer golft, weet je hoe waar ze zijn, deze gevleugelde woorden van golflegende Bobby Jones. Maar hoeveel tijd besteed jij dan aan die ‘training tussen de oren’? En hoe doe je dat eigenlijk, ‘mentaal trainen’? Tijdens de introductiedag leer je de eerste van in totaal 8 Inner Fundamentals. Deze mentale basisvaardigheden stellen je in staat de swing die je al hebt ook écht mee te nemen naar de baan. Zodat je niet alleen op de range, maar onder álle omstandigheden op je techniek kunt vertrouwen en ontspannen kunt genieten van je rondje golf.

Missing Link 5: Putting Fundamentals. Jack Nicklaus, één van de beste putters aller tijden, liet er geen twijfel over bestaan: ‘Putting is 2% technique, 98% confidence & touch.’ Om goed te leren putten – en in de loop van je leven op de green alleen maar beter te worden – hoef je maar twee dingen te trainen en te ontwikkelen:

  • Confidence = zelfvertrouwen = jezelf onder alle omstandigheden zeker van je zaak voelen.
  • Touch = gevoel = een maximaal vermogen om informatie te verzamelen & verwerken met je onbewuste systemen.

Meer. Heb. Je. Niet. Nodig. Dus ook geen technische instructies! De putting stroke is zo simpel, dat door zelfvertrouwen te ontwikkelen en je onbewuste, intuïtieve systemen te leren benutten een adequate techniek als vanzelf zal ontstaan. Tijdens de introductiedag leer je 2 van in totaal 8 Putting Fundamentals die je gegarandeerd minder 3-putts (en meer 1-putts) op zullen leveren.

Programma:

De introductiedag is een mix van theorie en praktijk. Het programma zal er ongeveer zo uitzien:

09.30 – 10.00 uur: inloop en ontvangst met thee/koffie en iets lekkers (clubhuis)
10.00 – 11.30 uur: introductie 50/50-regel, IJzeren Hemd, Inner Fundamentals & Swing Fundamentals (zaaltje)
11.30 – 13.00 uur: trainen Swing Fundamental 1 & Inner Fundamental 1 (driving range)
13.00 – 14.00 uur: lunc
14.00 – 15.15 uur: Groep A: Swing Fundamental 1 – deel 2 (driving range). Groep B introductie ‘Getraind Zelfvertrouwen’.
15.30 – 16.45 uur: Groep B introductie ‘Getraind Zelfvertrouwen’. Groep A: Swing Fundamental 1 – deel 2 (driving range).
16.00 – 17.00 uur: Afronding en afsluiting

Je leraren:

Reinoud Eleveld heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen van allerlei vormen van niet-westerse kennis en wijsheid. Al 30 jaar verdiept hij zich in dat kader onder meer in de technieken en trainingsprincipes van de oosterse martial arts. In een vier jaar lange, intense samenwerking met golfpro Peter Ackerley heeft hij die vertaald naar golf, zodat hij nu in staat is om deze inzichten en ontdekkingen – kennis die in het westen volledig onbekend is, maar waar de golfwereld, aldus Peter Ackerley, ‘naar snakt’ – voor elke golfer begrijpelijk en toegankelijk te maken.

De afgelopen 7 jaar heeft Reinoud twintig pro’s opgeleid om les te kunnen geven in de technieken en de trainingsprincipes van de ‘Iron Shirt of Golf’. PGA pro Mette Hageman is sinds februari 2014 één van hen. Mette speelde jarenlang op de Europese Tour en is met 15 top-10 finishes één van de meest succesvolle vrouwelijke golfers die Nederland ooit voortbracht. Op de World Ranking was haar beste ranking 87ste. Met haar jarenlange ervaring aan de Europese top en haar opleiding daarna – in Nederland is ze de enige golfpro met de TopCoach5-status van het NOC*NSF – is ze nu onder meer bondscoach van het Nederlands Dames Senioren team en senior advisor van de NGF. Met andere woorden: als er in Nederland één pro is die jou naar de single handicap dan wel scratch kan brengen, is het Mette wel!

Investering:

Deelname aan de Introductiedag kost 97 euro. Wat je daarvoor krijgt:

  • 6 uur workshop o.l.v. Reinoud Eleveld & Mette Hageman
  • ontvangst met thee/koffie en iets lekkers
  • een geheel verzorgde lunch
  • onbeperkt ballen op de driving range

Inschrijven:

Inschrijven

Ben je nieuwsgierig naar de missing links in golf die jou nog beter kunnen maken?

Doe dan mee aan de Iron Shirt Introductiedag van zondag 6 juni.

Inschrijven doe je via de knop hieronder. Deze brengt je in onze winkel, waar je direct kunt afrekenen en je plekje kunt veilig stellen. https://ironshirt.golf/evenement/introductiedag-6-juni/