Het golfseizoen is zo langzamerhand ten einde gekomen, na een fantastische lange zomer is het golfseizoen plots over. Het is tijd om een kleine terugblik te werpen op het golfseizoen 2018 om vervolgens een goed plan te hebben voor het golfseizoen 2019. Wat ging er goed, wat kan er beter, hoe wil je dit gaan doen? Waar kan je jouw golfspel verbeteren? Fysiek, Mentaal, Technisch, Speel Technisch…
De winter is de uitgesproken periode om hier mee aan de slag te gaan, een ander woord hiervoor is periodisering. Op Utrechtse Golfclub Amelisweerd onder de vleugels van Golf Academy Amelisweerd ben ik deze winter actief en om zo goed als mogelijk voorbereid te zijn voor het nieuwe golfseizoen hebben we voor deze winter een zeer divers en uitgebreid programma gemaakt. Door de diversiteit in het programma zit er vast wat interessants voor je bij.
Je kunt hierbij o.a. denken aan:
– De leerzame inlooplessen.
– Fit for Golf in samenwerking met Damian Murphy (golf fysiotherapeut).
– Een winterprogramma op maat.
– Verbeter je swing met FlighScope en Boditrak.
– Maandelijks themales.
– Golfreis naar TunesiĆ« (februari)

Wintercursus Stap 1, 2 & 3.
Wil je beginnen met golfen of ben je op weg naar de hcp. 54 kaart, dan is dit de cursus voor jou.
Iedere week worden er 6 lessen gegeven waarin alle technieken, regels en het spelen in de baan behandeld worden. Na aanschaf van het package heb je toegang tot alle lessen, zijn alle lessen te boeken en hopen we je vaak te zien. Dan helpen wij je op weg naar handicap 54 of verder. Het is aan jou om dan vaak te komen.
Vrijdag : 11.00-12.00 – De kosten voor deelname van 1 november tot en met 31 maart bedragen:249,-euro per persoon.

Wintercursus verlaag je handicap.
Ben je in het bezit van je handicap en heb je de ambitie om jouw handicap omlaag te brengen dan kunnen we je goed helpen met deze cursus. In groepen gaan we aan de slag met de techniek, tactiek maar ook het mentale deel van de golfsport en het toepassen van het geleerde in de baan om jouw handicap te verlagen.
Doe je mee. Donderdag 16.30-17.30 – De kosten voor deelname van 1 november tot en met 31 maart bedragen:199,-euro per persoon.

Fit for Golf
Word fit(ter) voor golf en win consistentie, snelheid en speel langer.
In samenwerking met Damian Murphy, van Fysioworkshop Houten, gaan we werken aan een betere golffysiek. Wij als pro’s helpen je dan met een swingtechniek die past bij jouw lichaam. Dit is de sleutel naar consistenter spel, beter vast houden van de focus en wellicht meer lengte in de slagen.
10 golf- en fysieke trainingen van 1,5 uur helpen je op weg naar beter spelen in de zomer. Alle trainingen, fysiek en technisch, zijn op UG Amelisweerd.
De lessen zijn op vrijdagochtend van 9.30-11.00 op de volgende data:
9 nov. 23 nov. 7 dec. 21 dec. 11 jan. 25 jan. 8 feb. 22 feb. 8 maart. 22 maart.
Deelname aan de lessen kost 259,- euro per persoon.

Winterprogramma op maat
Wil je voor jezelf of voor een groepje een op maat gemaakt programma? De pro’s van de Golf Academy maken het graag voor je. Met de lessenkaart voor de winter heb je 6 lessen voor de prijs van 5. Na een intake/ baanles zal er een programma worden gemaakt. Dit programma bestaat uit lessen, oefenstof en indien gewenst ondersteuning met de Golfacademie.

Flightscope & Boditrak Swinglessen
Wil je jouw swing eens goed onder de loep leggen? Laat je swing uitgebreid analyseren met behulp van de FlightScope, Boditrak en Videoanalyse.
6 lessen waarvan 3 x gebruik van de FlightScope & Boditrak en 3 keer een technische/controle les.

Themalessen
Ook in de wintermaanden zijn er weer leuke en leerzame themalessen. Door de diversiteit in de thema’s zit er vast wat interessants voor je bij.
6 december 18.30-20.00 uur: Balans, rotatie en ritme maken de complete zwaai.(Mette).
18 januari 18.30-20.00 uur: Finesse swing & Pitchen.(Mette).
Deelname aan een thema-les kost slechts 12,- euro per persoon

Mette is werkzaam van woensdag tot en met zondag op UGC Amelisweerd. Wilt u in contact komen met haar, stuur een mail naar mette@mettehageman.nl Wilt u in contact komen met Golf Academy Amelisweerd stuur een mail aan golfacademy@amelisweerd.nl